inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Jeugdconsulent

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWGE01
Vacaturenaam Jeugdconsulent
Startdatum 03-07-2024
Einddatum 30-07-2024
Locatie Brabant en Limburg
Opdrachtgever Be Well Zorgprofessionals
Over de functie Als lid van het Sociaal Team bied je ondersteuning aan jeugdigen en hun opvoeders en draag je er aan bij dat de jeugdige veerkrachtig wordt en dus (weer) als zelfstandig persoon en liefst met blijvende ondersteuning van het eigen netwerk kan meedoen aan de samenleving.
Wat verwachten we van je

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in sociale studies of vergelijkbaar (conform CAO) en je bent SKJ-geregistreerd. Je hebt kennis van de sociale kaart en het bieden van ondersteuning binnen (preventief) jeugdmaatschappelijk werk. Daarnaast heb je ervaring opgedaan op het gebied van werken met jeugd en hun opvoeders en schoolmaatschappelijk werk.
Maar behalve dat zoeken we vooral iemand met een proactieve houding. Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en hebt affiniteit met wet- en regelgeving.

Wat bieden we je

Je ondersteunt jeugdigen en/of hun opvoeders zo laagdrempelig en vroegtijdig mogelijk. Je geeft informatie en advies. Je werkt in een enthousiast Team Jeugd en werkt samen met andere professionals zoals jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg, huisarts, Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW), Werk & Inkomen (W&I), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), scholen, gedragswetenschappers, etc.

Functieverband Vast dienstverband
Salarisindicatie Conform CAO Sociaal Werk
Arbeidsvoorwaarden

Een functie als deze waarderen wij met een salaris volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 8 (min. € 3.191,00 en max.€ 4.547,00 bruto per maand op fulltime basis). Daarnaast bieden wij je prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Aanvullende informatie

Meer weten? Neem contact op met Ramon van der Stelt. Bel of app naar 06 14 69 34 88. Of mail naar solliciteren@bewellprofs.nl.

Functiebeschrijving

Functienummer BWYA01
Functienaam WMO-consulent
Doel

Een WMO Consulent / Klantmanager is de spil in het traject rondom Wmo. Je brengt mutaties in kaart en beëindigt voorzieningen voor bestaande cliënten. Je controleert aanvragen Bijzondere Bijstand en handelt declaraties af. Ook de inname van Wmo-voorzieningen valt onder jouw verantwoordelijkheid als WMO Consulent / Klantmanager.

Plaats in de organisatie

Je bent de spil in het traject rondom de WMO. Je bent werkzaam binnen een gemeente.

Resultaatgebieden

Als WMO Consulent (ook wel Klantmanager of Adviseur Wmo, Cliëntmanager Wmo of Adviseur Zorg genoemd) werk je in de sociale zekerheid of publieke sector en behandel je nieuwe meldingen, bijvoorbeeld voor verlengingsaanvragen Hulp bij Huishouden.

Je brengt mutaties in kaart en beëindigt voorzieningen voor bestaande cliënten. Je controleert aanvragen Bijzondere Bijstand en handelt declaraties af. Ook de inname van Wmo-voorzieningen valt onder jouw verantwoordelijkheid als WMO Consulent / Klantmanager. Dat betekent dat je (medische) kennis van ziektebeelden en kennis van AWVZ en Wmo moet hebben. Je moet bovendien kunnen omgaan met het mogelijke verschil tussen de wensen van de cliënt en de aangeboden Wmo.

Competenties
  • Klantgerichtheid
  • Oplossingsgericht
  • Omgaan met weerstand
  • Analytisch denkvermogen
  • Beslissen
  • Communicatieve vaardigheden
  • Signaleren
Kennis & vaardigheden
  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op zorggebied (bijv. pedagogiek, social work, SPH of vergelijkbaar)
  • Je hebt brede kennis op het gebied van zorg en welzijn
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met de WMO en/of als gemeenteconsulent.
Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Maastricht is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.