inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Een veiligere wereld dankzij jou als Sociotherapeut

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWRW01
Vacaturenaam Een veiligere wereld dankzij jou als Sociotherapeut
Startdatum 01-11-2021
Einddatum 30-10-2022
Locatie Noord Brabant / Limburg
Opdrachtgever Be Well - Carmen van der Stelt
Over de functie

Aanslagen, verkrachting, geweld, criminaliteit. In het nieuws word je er dagelijks mee overspoeld. Wil jij strijden voor een betere wereld; voor een veiligere maatschappij? Ga jij als Sociotherapeut de uitdaging aan en met tbs-patiënten aan de slag?

Wat verwachten we van je

Iemand krijgt jou niet snel omver geduwd. Je hebt een sterke persoonlijkheid, weet grenzen te stellen en hebt vertrouwen in je eigen kunnen. Je weet afstand te behouden, laat je niet bespelen, maar kan tegelijkertijd het vertrouwen van patiënten winnen. Je voelt jouw patiënten aan, ondanks de psychische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblemen of licht verstandelijke beperking. Je kijkt niet naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Daarbij kun jij inschatten en aanvoelen wanneer iemand klaar is om weer (veilig) deel te nemen aan de maatschappij.

*Je bent bereid in onregelmatige diensten te werken en een BHV-cursus te volgen.

Wat bieden we je

Een werkomgeving waarin je nooit verveeld zal raken, met zeer boeiende doelgroep! Afwisseling, uitdaging, grote verantwoordelijkheden en de meest bijzondere verhalen om 's avonds aan de eettafel te vertellen.

De organisatie
De organisatie bedient de hele forensische keten. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. Met als hoofddoel de maatschappij veiliger te maken.

Niet alleen patiënten maken grote stappen binnen deze organisatie, maar ook jij! Er wordt namelijk veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling en carrière. Je komt terecht in een informele werksfeer, met onderlinge sterke vertrouwensband en waar veiligheid voorop staat.

Jij komt terecht op één van de tbs-afdelingen. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt bekeken welke afdeling het beste bij jou past om te starten.

Functieverband tot fulltime
Salarisindicatie Conform CAO-GGZ, inschaling in FG 50
Arbeidsvoorwaarden

Als extra beloning ontvang je een individuele prestatiebonus. Tevens krijg je 24 vakantiedagen per jaar op basis van 12 maanden en 36 uur per week. Ook krijg je o.a. 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Aanvullende informatie

Meer informatie? Neem contact op met Carmen van der Stelt via +31621956595 of c.vanderstelt@bewellprofs.nl.

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT04
Functienaam Sociotherapeut
Doel

Psychisch kwetsbare cliënten of cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld begeleiden en ondersteunen in de verbetering van het dagelijks functioneren. Denk aan gebieden als zelfzorg, wonen, werken en sociaal contact.

In het geval van forensische zorg is het doel het beheersen of terugdringen van delictgevaarlijkheid om integratie in de maatschappij te bevorderen, of controleerbaar en beheersbaar te maken.

Plaats in de organisatie

Je bent onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden
  • Aan de hand van individuele en groepsgerichte interventies psychische problematieken stabiliseren en het gedrag van de cliënt verbeteren.
  • In kritische situaties de afweging maken om te behandelen of beveiligen.
  • Het zelfinzicht van de cliënt stimuleren en delictgerelateerd gedrag omzetten in adequaat gedrag.
  • Je betrokken opstellen voor een goede vertrouwens- en werkrelatie en hierin balans vinden zodat ook de objectiviteit gewaarborgd kan worden.

Competenties
  • Signaleren en analyseren
  • Plannen en organiseren
  • Gestructureerd en methodisch werken
  • Veiligheid bevorderen
  • Zelfstandig en samenwerken
  • Reflecterend vermogen
Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde Hbo-opleiding Social Work, Sociale Studies, Toegepaste Psychologie, MWD of vergelijkbaar;
• Ervaring of affiniteit met GGZ.

Aanvullende informatie Dankzij onze competentie en persoonlijkheidstest ben je er zeker van dat je matcht met de organisatie en de functie.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.