inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Ambulant hulpverlener jeugdzorg (focus LVB en multiproblem)

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWJEN01
Vacaturenaam Ambulant hulpverlener jeugdzorg (focus LVB en multiproblem)
Startdatum 01-05-2021
Einddatum 30-04-2022
Locatie Zuid-Limburg
Opdrachtgever Be Well - Robin van Lieshout
Over de functie

Wil jij een bijdrage leveren aan de ambulante jeugdzorg? Wil jij jeugdigen en hun gezinnen helpen met het aanpakken van hun uitdagingen? Wil jij pionieren, systemisch werken en meewerken aan de vormgeving van jeugdzorg binnen de instelling? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

Wat verwachten we van je

 • Je hebt een afgeronde, relevante HBO-opleiding (bijv. pedagogiek, social work of sociaal pedagogische hulpverlening);
 • Jij hebt een geldige SKJ registratie (vereist);
 • Je hebt ervaring met ambulante hulpverlening;
 • Jij hebt ervaring met LVB(+) problematiek en/of multiproblem gezinnen (vereist);
 • Jij bent flexibel en gedijt goed in dynamische (werk)omgevingen;
 • Jij hebt sterke communicatieve vaardigheden en weet goed te verbinden met jeugdigen en hun gezinnen;
 • Jij kunt creatief en probleemoplossend denken.

Wat bieden we je

Wij bieden je een uitdagende, structurele functie als ambulant hulpverlener jeugdzorg met focus op LVB en/of multiproblem. Je komt te werken bij een innoverende jeugdzorgaanbieder in Zuid-Limburg. Binnen de organisatie krijg je ruim de vrijheid om te pionieren en mee te denken in de vormgeving van zorg. Je wordt geprikkeld om out-of-the-box te denken en jeugdigen en hun gezinnen optimaal te ondersteunen. Jij bent verantwoordelijk voor de opzet van een multidisciplinair plan van aanpak en draagt bij aan de uitvoering hiervan. Je gaat hierin veelal zelfstandig te werk, maar kunt je uiteraard ook tot je collega's wenden om te sparren. Daarnaast is er uiteraard ook een deskundige gedragswetenschapper aan jou en je cliënten verbonden, bij wie je ook terecht kunt met vragen.

Functieverband 36 uur per week (parttime bespreekbaar)
Salarisindicatie Conform CAO Jeugdzorg schaal 9 (min. €2603,56 en max. €3888,56 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week)
Arbeidsvoorwaarden

Conform CAO Jeugdzorg schaal 9 (min. €2603,56 en max. €3888,56 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week) - afhankelijk van opleiding en ervaring.

Tevens krijg je bij ons 24 vakantiedagen per jaar op basis van 12 maanden en 36 uur per week. Daarnaast bieden we je o.a. 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Je werkt het eerste jaar op detacheringsbasis via Be Well bij de jeugdzorgaanbieder. Na één jaar kijken wij samen met jou en de zorginstelling hoe je rechtstreeks bij hen in dienst kunt treden.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Robin van Lieshout. Bel of stuur een Whatsapp naar 06-40077131. Je kunt ook een mail sturen naar r.vanlieshout@bewellprofs.nl.

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT03
Functienaam Begeleider (psychiatrische) jeugdzorg
Doel

Jeugdigen en het cliëntsysteem versterken en ondersteunen om een veilige opvoedsituatie te realiseren. Je verleent ondersteuning en organiseert hulp integraal en dicht bij het kind en het gezin.

Plaats in de organisatie

Als begeleider (psychiatrische) jeugdzorg ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Je observeert en analyseert complexe situaties, je overweegt welke interventies in aanmerking komen en wat de effecten zijn. Hierbij werk je samen met je collega's en handelt praktisch. Vervolgens evalueer je het proces.

Je ondersteunt cliënt en cliëntsysteem bij het voeren van de eigen regie. Hierbij ken je de grenzen van je eigen vakbekwaamheid en signaleer je wanneer je collega's/instanties met andere deskundigheid moet inschakelen.

Je bent in staat om met jeugdigen en soms complexe gezinssituaties in verbinding te blijven, ook al is er sprake van een gedwongen kader of ongemotiveerde instelling.

Je ondersteunt cliënt en cliëntsysteem bij het verder verstevigen en verbreden van het netwerk. Je kijkt samen met de jeugdige en zijn gezin wat zij zelf kunnen en welke anderen in de omgeving verder kunnen ondersteunen.

Je bent in staat om de regie over te nemen wanneer de situatie zodanig onveilig is dat veiligheid voor de cliënt niet meer gewaarborgd kan worden.

Competenties
 • Cliëntgericht werken;
 • Signaleren;
 • Versterken eigen kracht en zelfregie;
 • Veiligheid bevorderen;
 • Analyseren;
 • Zelfstandig werken en samenwerken;
 • Reflecterend vermogen;

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde hbo-opleiding Social Work; SPH, MWD, Pedagogiek of vergelijkbaar;
• Een geldige SKJ registratie of wel de mogelijkheid deze op korte termijn te behalen;
• Ervaring of affiniteit met jeugdzorg;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie.
• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Maastricht is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.