inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Begeleider/Sociotherapeut (open afdeling)

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWMU02
Vacaturenaam Begeleider/Sociotherapeut (open afdeling)
Startdatum 01-03-2021
Einddatum 31-03-2021
Locatie Venlo
Opdrachtgever Mutsaersstichting
Over de functie

Ieder kind verdient een eerlijke kans en de juiste hulp. Daarom zoeken wij een begeleider/sociotherapeut met het hart op de juiste plek, die oog heeft voor wie een kind écht is.

Aantal uur: 24-36 uur

Salaris: CAO-GGZ FWG 45

Wat verwachten we van je

Als sociotherapeut op de open afdeling begeleid jij jongeren met matige tot ernstige psychische problemen, die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij.

De jongeren staan bij jou op één, je geeft structuur aan hun dagelijks leven en biedt veiligheid waardoor ze het vertrouwen krijgen om te groeien. Jij staat sterk in je schoenen, weet om te gaan met complexe gedragsproblemen en denkt in mogelijkheden.

Jij hebt uitstekende analytische vaardigheden waardoor je het probleem van de jongere snel helder krijgt en de juiste ondersteuning weet te bieden. Je toont initiatief, bent stressbestending en kunt goed samenwerken in zowel een team van professionals als met het cliëntsysteem van de jongere. Je bent een volhouder en haalt je energie en voldoening uit de kleine stapjes die samen vooruit worden gezet.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld SPH, HBO-V, Pedagogiek of Social Work) met een geldige SKJ-registratie (of optie hierop) of een BIG registratie;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het begeleiden van jeugdigen met psychiatrische problematieken;
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken;
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat bieden we je

Als begeleider/sociotherapeut ga je via Be Well aan de slag bij onze opdrachtgever de Mutsaersstichting. Werken bij Be Well levert jou als zorgprofessional een aantal belangrijke voordelen op, zoals flexibiliteit en afwisseling in je werk, zekerheid van een vast contract, ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden via de Be Well Academy en professionele coaching. Kortom, kiezen voor Be Well is kiezen met je hoofd én met je hart.

 • Naast het feit dat je aan de slag gaat in een uitdagende job en bij een gerenommeerde zorgorganisatie, bieden wij een mooi salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en aantrekkelijke opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een functie voor 24 tot 36 uur per week;
 • Salaris binnen CAO GGZ FWG 45;
Functieverband Jaarcontract met optie tot onbepaalde tijd
Salarisindicatie Conform CAO-GGZ, inschaling in schaal 45
Arbeidsvoorwaarden

CAO-GGZ FWG 45

Aanvullende informatie

Voor meer informatie neem je contact op met Carmen van der Stelt. Bel naar 043-3659288 of stuur een Whatsapp naar +31621956595.

Per mail zijn wij te bereiken via: solliciteren@bewellprofs.nl.

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT03
Functienaam Begeleider (psychiatrische) jeugdzorg
Doel

Jeugdigen en het cliëntsysteem versterken en ondersteunen om een veilige opvoedsituatie te realiseren. Je verleent ondersteuning en organiseert hulp integraal en dicht bij het kind en het gezin.

Plaats in de organisatie

Als begeleider (psychiatrische) jeugdzorg ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Je observeert en analyseert complexe situaties, je overweegt welke interventies in aanmerking komen en wat de effecten zijn. Hierbij werk je samen met je collega's en handelt praktisch. Vervolgens evalueer je het proces.

Je ondersteunt cliënt en cliëntsysteem bij het voeren van de eigen regie. Hierbij ken je de grenzen van je eigen vakbekwaamheid en signaleer je wanneer je collega's/instanties met andere deskundigheid moet inschakelen.

Je bent in staat om met jeugdigen en soms complexe gezinssituaties in verbinding te blijven, ook al is er sprake van een gedwongen kader of ongemotiveerde instelling.

Je ondersteunt cliënt en cliëntsysteem bij het verder verstevigen en verbreden van het netwerk. Je kijkt samen met de jeugdige en zijn gezin wat zij zelf kunnen en welke anderen in de omgeving verder kunnen ondersteunen.

Je bent in staat om de regie over te nemen wanneer de situatie zodanig onveilig is dat veiligheid voor de cliënt niet meer gewaarborgd kan worden.

Competenties
 • Cliëntgericht werken;
 • Signaleren;
 • Versterken eigen kracht en zelfregie;
 • Veiligheid bevorderen;
 • Analyseren;
 • Zelfstandig werken en samenwerken;
 • Reflecterend vermogen;

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde hbo-opleiding Social Work; SPH, MWD, Pedagogiek of vergelijkbaar;
• Een geldige SKJ registratie of wel de mogelijkheid deze op korte termijn te behalen;
• Ervaring of affiniteit met jeugdzorg;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie.
• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Maastricht is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.