inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Forensisch Begeleider / Sociotherapeut

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWNB125
Vacaturenaam Forensisch Begeleider / Sociotherapeut
Startdatum 01-09-2019
Einddatum 30-10-2019
Locatie Noord-Brabant/ Limburg
Opdrachtgever Be Well Zorgprofessionals
Over de functie

Be Well Zorgprofessionals zoekt meerdere Forensisch Begeleiders met een sterke persoonlijkheid en passie voor de zorg.

Als Forensisch Begeleider lever je een bijdrage aan de behandeling, begeleiding en beveiliging van tbs-patiënten met een complexe psychiatrische en/of ontwikkelingsstoornis. In teamverband realiseren jij en je collega's een leefmilieu, zodanig dat een optimaal behandelklimaat tot stand wordt gebracht. Structuur en veiligheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Je levert een bijdrage aan het formuleren en het uitvoeren van individuele dag- en zorgprogramma's en behandelplannen.

Verder observeer en rapporteer je op methodische wijze de voortgang van patiënten en ben je persoonlijk begeleider van één of meerdere patiënten. Ook het voorzitten van groepsbijeenkomsten van patiënten is voor jou geen probleem.

Wat verwachten we van je

- Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in de hulpverlening (SPH, HBO-V, Pedagogiek, Social Work of een voorloper van deze opleidingen);

- Enkele jaren aantoonbare ervaring met groepsdynamische processen, bij voorkeur in een gesloten setting;

- De bereidheid tot werken in onregelmatige diensten;

- Je bent in staat methodisch en resultaatgericht te kunnen handelen;

- Je bent stressbestendig, een teamspeler en je hebt het vermogen om duidelijkheid en structuur te bieden;

Wat bieden we je

Naast het feit dat je aan de slag gaat bij een uitdagende job en organisatie bieden wij een salaris conform CAO-GGZ, schaal 50 gebaseerd op kennis en ervaring.

Functieverband tot fulltime
Salarisindicatie Conform CAO
Arbeidsvoorwaarden

Conform CAO-GGZ, inschaling in schaal 50.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie neem je contact op met Lidy Ubaghs via het telefoonnummer 043-3659288 en/of Priscilla Jarec via het telefoonnummer: 040-3333002. Per mail zijn wij te bereiken via: solliciteren@bewellprofs.nl.

Functiebeschrijving

Functienummer BEW INT02
Functienaam Begeleider (M/V)
Doel

De cliënt/gezinnen en het cliëntsysteem versterken en ondersteunen om een veilige opvoedsituatie te realiseren, vanuit de visie dat opgroeien binnen het eigen gezin/omgeving wezenlijk bijdraagt aan de ontwikkeling, het zelfvertrouwen en het welbevinden van de cliënt.

Plaats in de organisatie

Als begeleider ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Het uitvoeren van ondersteuning, zorg, begeleiding, behandeling en/of advies, zodanig dat cliënten/gezinnen/ systemen optimaal zijn begeleid of doorverwezen zijn. De accentverschillen liggen binnen de uitvoer van het werk.

De hulpverlener kan onder andere de problematiek ordenen, structuur bieden, toezien op de veiligheid, het netwerk activeren, de probleemoplossende vaardigheden vergroten, de gezinsregie herstellen en het behandelen/begeleiden van de aanwezige problematiek. Hierbij staan de aanwezige doelstellingen centraal en daarop wordt geëvalueerd en indien noodzakelijk worden deze doelen bijgesteld.

Competenties

• Zelfsturing en ontwikkeling;

• Flexibiliteit en aanpassingsvermogen;

• Beslissen;

• Communicatieve vaardigheden;

• Signaleren;

• Proactief gedrag;

• Zelfstandig werken en samenwerken;

• Doorzettingsvermogen;

• Stressbestendig en een groot incasserings- en improvisatievermogen;

• Analytisch denkvermogen.

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde opleiding Social Work; SPH, MWD, Pedagogiek;
• Indien werkzaam in de sector Jeugdzorg, een geldige SKJ registratie;
• Ervaring met de betreffende doelgroep en gerichte zorg ervaring;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie

• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Sittard is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Veldhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.