inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Forensisch Begeleider / Sociotherapeut

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWRW01
Vacaturenaam Forensisch Begeleider / Sociotherapeut
Startdatum 01-04-2021
Einddatum 01-04-2022
Locatie Noord-Brabant/ Limburg
Opdrachtgever Be Well - Carmen van der Stelt
Over de functie

Wil jij van betekenis zijn voor een veilige samenleving? Lees snel verder!

Wat verwachten we van je

Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Jij weet als geen ander grenzen te stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen.


Daarbij heb jij:

  • Een afgeronde HBO-opleiding in de hulpverlening (SPH, HBO-V, Pedagogiek, Social Work of een voorloper van deze opleidingen);
  • De bereidheid tot werken in onregelmatige diensten;
  • Enkele jaren aantoonbare ervaring met groepsdynamische processen, bij voorkeur in een gesloten setting; 

Wat bieden we je

Je komt te werken op een werkplek waar het allerhoogste niveau in de zorg verwacht wordt. Dat vraagt om mensen die verder kunnen kijken. Want je werkt op het snijvlak van strafrecht en de zorg. Je krijgt te maken met mensen die een psychiatrische of psychische stoornis hebben. Jij als forensisch begeleider levert een bijdrage aan de behandeling, begeleiding en beveiliging van deze cliënten in een tbs-instelling.

Je zal het eerste jaar via Be Well gedetacheerd worden. Gedurende dit jaar heeft jouw persoonlijke ontwikkeling onze volle aandacht. Be Well biedt trainingen, intervisie en persoonlijke coaching aan. Zijn beide partijen na dit eerste jaar enthousiast? Dan ga je in dienst bij de opdrachtgever zelf.

Functieverband tot fulltime
Salarisindicatie Conform CAO-GGZ, inschaling in FG 50 (€2611 - €3571 bruto per maand o.b.v. 36 uur).
Arbeidsvoorwaarden

Als extra beloning bieden we je een individuele prestatiebonus van een bruto maandsalaris op jaarbasis. Mits je persoonlijke ontwikkeling en prestaties voldoen aan de gemaakte afspraken.

Tevens krijg je bij ons 24 vakantiedagen per jaar op basis van 12 maanden en 36 uur per week. Daarnaast bieden we je o.a. 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie neem je contact op met Carmen van der Stelt via +31621956595.  Zij zal uitgebreid met jou onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Of solliciteer via onderstaande knop!

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT04
Functienaam Begeleider (forensische) psychiatrie
Doel

Psychisch kwetsbare cliënten of cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld begeleiden en ondersteunen bij de verbetering van het dagelijks functioneren op praktische terreinen, zoals zelfzorg, wonen, werken en sociaal contact. Er wordt gewerkt aan bewustwording van lang ingesleten, disfunctionele gedragspatronen in zowel groepsmomenten als in individuele contacten.

In het geval van de forensische zorg is het doel gericht op het beheersen of terugdringen van delictgevaarlijkheid om integratie in de maatschappij te bevorderen, of indien dit niet mogelijk is, in een beveiligde omgeving de delictgevaarlijkheid controleerbaar en beheersbaar te houden. Aan de hand van individuele en groepsgerichte interventies worden psychische problematieken gestabiliseerd en (interpersoonlijk) gedrag en ontplooiing van de cliënt verbeterd.

Plaats in de organisatie

Als begeleider (forensische) psychiatrie ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Je bent bij een kritische situatie in staat om een afweging te maken tussen behandelen of beveiligen. Hierbij kun jij een inschatting maken of de situatie zich leent voor een interventie ten behoeve van een behandeldoel of dat ingrijpen nodig is om de veiligheid en rust op de leef-/behandelgroep te bewaren.

Aan de hand van motiverende gespreksvoering stimuleer je het zelfinzicht van de cliënt en zet je delictgerelateerd gedrag om in adequaat gedrag. Hierbij is betrokkenheid noodzakelijk voor een goede vertrouwens- en werkrelatie. Hierbij moet je een goede balans vinden zodat objectiviteit gewaarborgd kan worden.

Competenties
  • Signaleren
  • Plannen en organiseren
  • Analyseren
  • Gestructureerd en methodisch werken
  • Veiligheid bevorderen
  • Zelfstandig werken en samenwerken
  • Reflecterend vermogen

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde hbo-opleiding Social Work, Sociale Studies, Toegepaste Psychologie, MWD of vergelijkbaar;
• Ervaring of affiniteit met GGZ;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie.
• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Maastricht is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.