inloggen

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Sociotherapeut

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWUC01
Vacaturenaam Sociotherapeut
Startdatum 28-07-2020
Einddatum 28-07-2021
Locatie Regio Maastricht
Opdrachtgever Be Well - Robin van Lieshout
Over de functie

Wil jij graag onderdeel zijn van een team die mensen met meervoudige psychische aandoeningen en/of verslavingen weer in hun kracht zet middels een unieke behandelmethode? Lees dan snel verder!

Wat verwachten we van je
  • Een afgeronde hbo-opleiding met affiniteit in de ggz of een hbo-opleiding verpleegkunde (big geregistreerd);
  • Je hebt affiniteit of werkervaring met mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving;
  • Onregelmatig werken is voor jou geen probleem (dag-, avond- en weekenddiensten);
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Één derde van de cliënten zijn namelijk van internationale afkomst.

Wat bieden we je

Je komt te werken in een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Je maakt onderdeel uit van een sociotherapeutisch team én een multidisciplinair behandelteam.

De clienten volgen een behandeling, meestal bestaande uit een opname van 7 weken en een ambulant vervolgtraject van 7 weken. Gedurende deze opname fungeer jij als een luisterend oor en begeleid je cliënten zowel individueel als in groepen. Je werkt intensief samen met behandelaren en zult ook actief deelnemen gedurende wekelijkse MDO's. Tevens is er veel ruimte om buiten de behandelingen een eigen invulling aan het werk te geven, zolang dit bijdraagt aan de holistische visie die wordt nagestreefd.

Functieverband Jaarcontract met optie tot onbepaalde tijd
Salarisindicatie Conform CAO-GGZ FWG 50 (tussen €2611 - €3571 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring).
Arbeidsvoorwaarden

Conform CAO-GGZ functiegroep 50 (tussen €2611 - €3571 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring).

Als extra beloning bieden we je een individuele prestatiebonus van een bruto maandsalaris op jaarbasis. Mits je persoonlijke ontwikkeling en prestaties voldoen aan de gemaakte afspraken.

Tevens krijg je bij ons 24 vakantiedagen per jaar op basis van 12 maanden en 36 uur per week. Daarnaast bieden we je o.a. 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Aanvullende informatie

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van deze vacature? Of wil je graag meer informatie? Bel/app dan gerust naar een van onze Consultant of Talent Manager. Of solliciteer direct!

Robin van Lieshout, Consultant +31640077131

Lidy Ubaghs, Talent Manager +31640733780

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT0234
Functienaam Begeleider (M/V)
Doel

De cliënt/gezinnen en het cliëntsysteem versterken en ondersteunen om een veilige opvoedsituatie te realiseren, vanuit de visie dat opgroeien binnen het eigen gezin/omgeving wezenlijk bijdraagt aan de ontwikkeling, het zelfvertrouwen en het welbevinden van de cliënt.

Plaats in de organisatie

Als begeleider ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Het uitvoeren van ondersteuning, zorg, begeleiding, behandeling en/of advies, zodanig dat cliënten/gezinnen/ systemen optimaal zijn begeleid of doorverwezen zijn. De accentverschillen liggen binnen de uitvoer van het werk.

De hulpverlener kan onder andere de problematiek ordenen, structuur bieden, toezien op de veiligheid, het netwerk activeren, de probleemoplossende vaardigheden vergroten, de gezinsregie herstellen en het behandelen/begeleiden van de aanwezige problematiek. Hierbij staan de aanwezige doelstellingen centraal en daarop wordt geëvalueerd en indien noodzakelijk worden deze doelen bijgesteld.

Competenties

• Zelfsturing en ontwikkeling;

• Flexibiliteit en aanpassingsvermogen;

• Beslissen;

• Communicatieve vaardigheden;

• Signaleren;

• Proactief gedrag;

• Zelfstandig werken en samenwerken;

• Doorzettingsvermogen;

• Stressbestendig en een groot incasserings- en improvisatievermogen;

• Analytisch denkvermogen.

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde opleiding Social Work; SPH, MWD, Pedagogiek;
• Indien werkzaam in de sector Jeugdzorg, een geldige SKJ registratie;
• Ervaring met de betreffende doelgroep en gerichte zorg ervaring;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie

• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Sittard is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl. Een psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu.