inloggen

Deze vacature is uit het systeem verwijderd. Je kunt er niet meer op reageren.

pagina afdrukken | Mail deze vacature

Vacatures » Sociotherapeut

Vacaturedetails

Vacaturenummer BWUC01
Vacaturenaam Sociotherapeut
Startdatum 01-03-2021
Einddatum 31-03-2021
Locatie Regio Maastricht
Opdrachtgever Be Well - Robin van Lieshout
Over de functie

Wil jij graag onderdeel zijn van een team die mensen met meervoudige psychische aandoeningen en/of verslavingen weer in hun kracht zet middels een unieke behandelmethode? Lees dan snel verder!

Wat verwachten we van je
 • Een afgeronde hbo-opleiding met affiniteit in de ggz of een hbo-opleiding verpleegkunde (big geregistreerd);
 • Je hebt affiniteit of werkervaring met mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving;
 • Onregelmatig werken is voor jou geen probleem (dag-, avond- en weekenddiensten);
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Één derde van de cliënten zijn namelijk van internationale afkomst.

Wat bieden we je

Je komt te werken in een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Je maakt onderdeel uit van een sociotherapeutisch team én een multidisciplinair behandelteam.

De clienten volgen een behandeling, meestal bestaande uit een opname van 7 weken en een ambulant vervolgtraject van 7 weken. Gedurende deze opname fungeer jij als een luisterend oor en begeleid je cliënten zowel individueel als in groepen. Je werkt intensief samen met behandelaren en zult ook actief deelnemen gedurende wekelijkse MDO's. Tevens is er veel ruimte om buiten de behandelingen een eigen invulling aan het werk te geven, zolang dit bijdraagt aan de holistische visie die wordt nagestreefd.

Functieverband Jaarcontract met optie tot onbepaalde tijd
Salarisindicatie Conform CAO-GGZ FWG 50
Arbeidsvoorwaarden

Conform CAO-GGZ functiegroep 50.

Als extra beloning bieden we je een individuele prestatiebonus van een bruto maandsalaris op jaarbasis. Mits je persoonlijke ontwikkeling en prestaties voldoen aan de gemaakte afspraken.

Tevens krijg je bij ons 24 vakantiedagen per jaar op basis van 12 maanden en 36 uur per week. Daarnaast bieden we je o.a. 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Aanvullende informatie

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van deze vacature? Of wil je graag meer informatie? Bel/app dan gerust naar onze Consultant. Of solliciteer direct!

Robin van Lieshout, Consultant +31640077131

Functiebeschrijving

Functienummer BWINT04
Functienaam Begeleider (forensische) psychiatrie
Doel

Psychisch kwetsbare cliënten of cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld begeleiden en ondersteunen bij de verbetering van het dagelijks functioneren op praktische terreinen, zoals zelfzorg, wonen, werken en sociaal contact. Er wordt gewerkt aan bewustwording van lang ingesleten, disfunctionele gedragspatronen in zowel groepsmomenten als in individuele contacten.

In het geval van de forensische zorg is het doel gericht op het beheersen of terugdringen van delictgevaarlijkheid om integratie in de maatschappij te bevorderen, of indien dit niet mogelijk is, in een beveiligde omgeving de delictgevaarlijkheid controleerbaar en beheersbaar te houden. Aan de hand van individuele en groepsgerichte interventies worden psychische problematieken gestabiliseerd en (interpersoonlijk) gedrag en ontplooiing van de cliënt verbeterd.

Plaats in de organisatie

Als begeleider (forensische) psychiatrie ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

Resultaatgebieden

Je bent bij een kritische situatie in staat om een afweging te maken tussen behandelen of beveiligen. Hierbij kun jij een inschatting maken of de situatie zich leent voor een interventie ten behoeve van een behandeldoel of dat ingrijpen nodig is om de veiligheid en rust op de leef-/behandelgroep te bewaren.

Aan de hand van motiverende gespreksvoering stimuleer je het zelfinzicht van de cliënt en zet je delictgerelateerd gedrag om in adequaat gedrag. Hierbij is betrokkenheid noodzakelijk voor een goede vertrouwens- en werkrelatie. Hierbij moet je een goede balans vinden zodat objectiviteit gewaarborgd kan worden.

Competenties
 • Signaleren
 • Plannen en organiseren
 • Analyseren
 • Gestructureerd en methodisch werken
 • Veiligheid bevorderen
 • Zelfstandig werken en samenwerken
 • Reflecterend vermogen

Kennis & vaardigheden

• Een afgeronde hbo-opleiding Social Work, Sociale Studies, Toegepaste Psychologie, MWD of vergelijkbaar;
• Ervaring of affiniteit met GGZ;
• Op basis van een VOG wordt nagegaan of er sprake is van een integere werkhouding, waarbij omgegaan kan worden met vertrouwelijke informatie.
• In het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt op basis van de vergewisplicht navraag gedaan dat de professional beroepsmatig geschikt is om zorg te verlenen en dat er geen meldingen zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn en/of bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Aanvullende informatie Voor meer informatie neem je contact op met Be Well Zorgprofessionals. De vestiging in Maastricht is te bereiken via het nummer 043 - 365 92 88. De vestiging in Eindhoven via 040 - 3333002. Per mail kan ook: solliciteren@bewellprofs.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.